Ukrajna: Chavez na razgovorima o suradnji u zrakoplovnoj industriji

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez koji se nalazi u posjetu Ukrajini sastao se sa svojim ukrajinskim kolegom Viktorom Janukovičem u nastojanju da poveća trgovinsku razmjenu i suradnju između dvije zemlje.

Predviđeno je da Chavez kasnije tijekom dana obiđe pogone za sklapanje zrakoplova Antonov u Kijevu, izvijestila je agencija Interfax.

Taj posjet za nas nije samo običan protokol, mi nismo samo u prolazu ovuda - rekao je Chavez. Ovo je iznimno važno za nas.

Chavez, s kojim većina razvijenih zapadnih zemalja izbjegava suradnju zbog njegova otvoreno neprijateljskog stava spram SAD-a, izjavio je da je njegov dvotjedni put usmjeren na povećanje trgovinske razmjene između Venezule i europskih i bliskoistočnih zemalja. Ovo je njegov prvi posjet Ukrajini.

Kijev želi naći kupce za zrakoplove svoje tvrtke Antonov. Antonov je proizvođač teretnih i putničkih zrakoplova u državnom vlasništvu a njegovi su kupci prvenstveno na području bivšeg SSSR-a i Afrike.

Proteklog vikenda se Chavez sastao s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom i potpisao sporazum o prodaji nafte Bjelorusiji a prošloga tjedna je u Kremlju razgovarao o kupnji ruskog oružja i gradnji nuklearne elektrane u Venezueli. Venezuelski čelnik će nakon Ukrajine posjetiti Iran, Siriju i Portugal. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox