Uljanik i 3. maj postaju jedno brodogradilište?

Fondovi gospodarske suradnje i Uljanik plovidba osnovat će novu tvrtku koja će prvo privatizirati Brodogradilište Uljanik, a nakon toga bi pulski škver kao privatna tvrtka ušao u riječko brodogradilište.

Uljanik plovidba i Fondovi gospodarske suradnje (FGS) u privatizaciju riječkog brodogradilišta 3. maj ulaze posredno, i to preko pulskog brodogradilišta Uljanik. Prema modelu koji je već usaglašen s Vladom, a navodno dobrim dijelom i s Europskom komisijom, Uljanik plovidba i FGS-ovi će osnovati posebnu tvrtku koja bi trebala sudjelovati u privatizaciji Uljanika, piše Novi list

Predviđeno je da ta tvrtka preuzme oko trideset posto vlasništva nad jedinim 'zdravim' domaćim škverom, dok bi ostatak vlasničkog udjela preuzeli mali dioničari i zaposlenici pulskog brodogradilišta, a onda bi Brodogradilište Uljanik, kao tvrtka u većinskom privatnom vlasništvu, privatiziralo 3. maj.  Potvrdu ovakvog modela privatizacije iz Uljanik plovidbe jučer nije bilo moguće dobiti, jer se predsjednik uprave Dragutin Pavletić  oglušio na sve telefonske pozive, a ni uprava »3. maja« nije bila raspoložena za komentare, objašnjavajući kako o privatizaciji odlučuje većinski vlasnik, odnosno Vlada.

Ako do toga dođe dva brodogradilišta bi objedinila poslovanje i nastup na tržištu, a ispunili bi se i uvjeti Europske komisije za privatizaciju škverova. (HT)

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox