Upoznajte najbogatijeg škrca na svijetu

Edward Wedbush vozi Lincolna iz 1992. godine, žena mu za ručak sprema sendviče s maslacem, krov kuće pun mu je rupa. Prije nego počnete suosjećati, trebali bi znati da je riječ o jednom od najbogatijih ljudi u SAD-u, ali i o jednom od najvećih škrtaca na svijetu, piše Business.hr.

Edward Wedbush  ima 78 godina i vlasnik je investicijske tvrtke Wedbush u Los Angelesu. Tvrtka osnovana 1955. godine upravlja imovinom klijenata u vrijednosti od 15 milijardi dolara. Osobno bogatstvo Edwarda Wedbusha procijenjeno je na 150 milijuna dolara, no ovaj poslovni čovjek ne troši svoj novac što je jedan od razloga zašto ga investitori cijene.

Wedbush ne zna za dugove jer ulaže ono što doista ima te je njegovoj tvrtki dobro išlo i za vrijeme krize.
Njegovi zaposlenici slažu se u ocjeni da im je šef škrt, ali da mu je stalo. Inače, zaposlenici koji ne iskorištavaju svoje pravo na bolovanje ili godišnji odmor mogu računati na dodatnu plaću. Wedbsuh nije štedljiv samo kada je riječ o poslu. Za one rupe na krovu s početka priče Wedbush nije  zvao majstore, već je sam zasukao rukave, popeo se na krov  i obavio posao. (jk)

 

Izvor: www.business.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox