Vlada će ''clean start'' platiti iz državne pričuve

Projekt koji je vladajuća koalicija nazvala ''Clean start'' financirat će se iz državne pričuve i to po cijeni od 3,9 milijuna kuna, a kao okvirni rok za provedbu ove revizije navodi se kolovoz, piše Tportal.

Prva brojka kou je spominjao Radimir Čačić iznosila je čak 6 milijuna eura, što je kasnije premijer Milanović nazvao ''smiješnom pogreškom''.

Postupak javne nabave provest će Državni ured za središnju javnu nabavu, no ono što je neobično je činjenica da će se financirati iz proračunske pričuve jer se ona koristi za nepredviđene troškove – primjerice elementarne nepogode.

Projekt obuhvaća analizu financijskog stanja devet ministarstava – financija, gopodarstva, rada i mirovinskog sustava, zdravlja, socijalne politike i mladih, poljoprivrede, pomorstva, prometa i infrastrukture, znanosti, obrazovanja i sporta te uprave. Osim toga, reviziji će biti podvrgnuti i Državni ured za upravljanje državnom imovinom, HZZO, HZMO, HZZ, Fond za zaštitu okoliša, Hrvatski centar za razminiravanje i sedam javnih poduzeća: Hrvatske vode, Hrvatske šume, HŽ, HRT, HAC i Hrvatske ceste.

Iako je za koordinatora projekta imenovan Neven Mimica, na kritike oporbe da je besmisleno trošiti novac na nešto što može utvrditi Državna revizija i druge državne institucije, odgovarao je do sada uglavnom drugi potpredsjednik - Radimir Čačić.

Zar će netko sa 6.722 kune plaće analizirati ugovor od 176 milijuna kuna, a imamo tvrtke koje na tome rade? Ni Zagrebačka banka ili Ina ne koriste svoje činovnike, iako ih plaća pet put više nego država, nego uzima vanjske stručnjake i ne plaća ih po plaći nego po zadatku. E, pa tako će raditi i hrvatska država, riječi su Radimira Čačić za obranu Clean starta. (jh)

 

 

Izvor: www.tportal.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox