Vlada prihvatila programa aktivnosti za ovu turističku godinu

Hrvatska Vlada na današnjoj je sjednici prihvatila Analizu turističke godine 2010. i Program pripremnih i provedbenih aktivnosti za ovogodišnju turističku sezonu te je osnovala povjerenstvo koje će nadzirati provedbu tog programa.

 

Ostvareni rezultati u turističkoj 2010. godini

U 2010. godini povećan broj turista za 1,4 posto u odnosu na isto razdoblje u 2009. godini, pri čemu je rast broja stranih turista iznosio 3 posto, dok domaći turisti bilježe pad od 2 posto. Broj smještajnih kapaciteta je na razini prošle godine. Promatrano regionalno najveći rast turističkog prometa ostvarila je Šibensko-kninska županija, a slijede i ostale morske županije. Najveći broj noćenja ostvareno je u privatnom smještaju, koji je u odnosu na godinu prije ostvario porast od 3,2 posto.

 

Prihvaćen je i Program pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku 2011.

Program sadrži pregled mjera i aktivnosti ministarstava i drugih državnih organizacija, te županija, lokalne uprave i samouprave i turističkih zajednica radi pripreme turističke 2011. godine, a polazeći od osnovnih ciljeva razvoja turizma u 2010. godini.

Za poboljšanje konkurentnosti i položaja na međunarodnom turističkom tržištu provodit će se intenzivne promotivne i druge tržišne aktivnosti, aktivnosti za poboljšanje sadržaja i kvalitete smještajne i ukupne turističke ponude, te aktivnosti za poboljšanje krupne (posebice prometne) i komunalne infrastrukture. (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox