Vukovarcima od Nove godine grijanje skuplje za 40 posto

Građanima Vukovara od 1. siječnja 2012. godine poskupit će grijanje sukladno odluci o promjeni visine tarifnih stavki proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom koju je donijelo vukovarsko Gradsko vijeće, na čijoj se sjednici spominjalo prosječno poskupljenje od oko 40 posto.

No, kolike će biti cijene za svakog pojedinog potrošača pokazat će kompleksan izračun pri čemu i sami potrošači mogu utjecati na cijenu štednjom, kaže direktor vukovarskog "Tehnostana" Ivan Kamerla i dodaje da svaki od 3.600 vukovarskih kupaca ima tehničku mogućnost preko alokatora kontrolirati troškove.

Novom odlukom o promjeni visine tarifnih stavki proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom pretpostavka je da će se ukupni prihodi "Tehnostana" povećati za oko 42 posto, odnosno s 11,7 milijuna na više od 16 milijuna kuna, no Kamerla pojašnjava da to ne znači da će građanima Vukovara grijanje u konačnici poskupiti za taj postotak.

Dugovanja

Kamerla ističe kako "Tehnostan" nije mijenjao cijene grijanja od siječnja 2009. godine iako je u međuvremenu cijena energenata više puta poskupila, a plin za ukupno 78 posto.

U tom razdoblju tvrtka je u više navrata bezuspješno od Ministarstva gospodarstva i Vlade RH tražila povećanje cijene grijanja u Vukovaru. Kako pozitivan odgovor nije stigao generirali su se gubici tvrtke da bi danas oni samo prema Prvom plinarskom društvu, kao dobavljaču plina, iznosili gotovo 4,5 milijuna kuna, što "Tehnostan" mora podmiriti do kraja 2011. (Hina/jk)

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox