Zagrebački Koios kupio vodeću britansku tvrtku za analitiku

Nakon što su bankama u Hrvatskoj omogućili uspješnu tranziciju s kune na euro, stigao je novi uspjeh zagrebačke IT tvrtke Koios. Za oko 5 milijuna eura preuzeli su britansku tvrtku Yard i time, nakon Hrvatske i regije, pokrenuli dodatno širenje na veliko i dinamično tržište Velike Britanije.


Britanska tvrtka Yard sa sjedištem u Cardiffu, specijalizirana je za analitiku i pruža uvide o kupcima, profiliranju i objedinjavanju podataka do isporuke automatiziranog ciljanog sadržaja putem marketinških kanala.

Ključna razlika tvrtke Yard u odnosu na konkurenciju nije samo sposobnost implementacije i maksimiziranje postojeće tehnologije klijenata već i pružanje preporuka, obuke i rješenja kroz cjelokupnu ponudu usluga, kako bi se maksimalno povećao povrat ulaganja u marketing.

S druge strane IT tvrtka Koios, s uredima u Zagrebu i u Londonu, bavi se pružanjem usluga razvoja aplikacija, integracije podataka, poslovne analize i upravljanja projektima te implementacijom Atlassian rješenja korporativnim klijentima, pretežito u financijskom sektoru. Brzina i točnost informacija od presudne je važnosti za donošenje odluka što je glavna odrednica tvrtke Koios.

Tvrtka Koios osnovana je prije 16 godina i razvila se u lidera u pružanju usluga u financijskoj industriji. Spajanje s tvrtkom Yard omogućit će tvrtki Koios širu bazu korisnika i velike korporativne klijente u Ujedinjenom Kraljevstvu i diljem Europe. Koios je kroz specijalizaciju u financijskom sektoru izgradio reputaciju kao vodeći dobavljač u tom području. Drago nam je da je pod okriljem Koiosa sada i Yard te ćemo sinergijom naših ekspertiza, trenutačnim i budućim klijentima omogućiti još bolju i kvalitetniju uslugu. S Yardom nastavljamo našu ekspanziju te započinjemo suradnju s firmama među kojima su vodeći telekom, međunarodna banka, energetska kompanija…, a njihov nagrađivani tim će svoja znanja i iskustva od sada staviti na raspolaganje i našim klijentima, rekao je Stjepan Pavlek Posavec, direktor i predsjednik uprave Koiosa.

Buduća suradnja unaprijedit će tako poslovanje obje firme – i hrvatske i britanske - te im otvoriti nova tržišta, povećanje baze klijenata i vrstu usluga koje će odsad moći pružati.

Integracija Yarda i Koiosa predstavlja korak naprijed za našu tvrtku, omogućujući nam da kombiniramo naše stručne resurse u analitici s ekspertizom tvrtke Koios. Uvjereni smo da će ova sinergija dodatno unaprijediti našu sposobnost da pružimo vrhunska rješenja našim klijentima i unaprijedimo svoje poslovanje. Hvala svim našim klijentima i partnerima na kontinuiranoj podršci – pred nama su uzbudljiva vremena, poručio je Paul Newbury, direktor tvrtke Yard.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox