Zaposlila "pravnika" bez fakulteta i tvrtku oštetila za 1,6 milijuna kuna

Splitsko općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv bivše direktorice Plovputa Silvane Tokić. Terete je da je sklopila štetni ugovor sa 65-godišnjim profesorom obrane i zaštite o obavljanju poslova rukovoditelja pravno-kadrovskog sektora, iako nije imao završen Pravni fakultet i položen pravosudni ispit, čime je tvrtku oštetila za 1,6 milijuna kuna.

Navodeći samo dob direktorice i muškarca s kojim je ona 14. rujna 2007. sklopila štetni ugovor na razdoblje od pet godina, Državno odvjetništvo izvijestilo je da je okrivljenica bila svjesna da će nova uprava raskinuti taj ugovor sa zaposlenikom koji nema potrebna znanja za to radno mjesto i da će mu trebati isplatiti razliku plaće u odnosu na radno mjesto u društvu na kojem je prije radio, piše HRT

To se na kraju i dogodilo jer je zaposlenik nakon raskida ugovora pred Općinskim sudom u Splitu ishodio presudu koju je potvrdio i Županijski sud a prema kojoj mu je to trgovačko društvo na ime razlike plaće dužno platiti bruto iznos od 1,6 milijuna kuna.

Odvjetništvo tereti okrivljenicu da je za taj iznos oštetila tvrtku u kojoj je bila odgovorna osoba. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox