DM i dalje tržišni lider

Uprava dm-a u društvu prvih zaposlenika u centru, predstavila je poslovne rezultate za 2010/2011 godinu i otkrila što se nije promijenilo od otvorenja prve prodavaonice prije petnaest godina  do danas.

Prije petnaest godina, svega desetak zaposlenika, bez velike logistike i  pametnih sustava, vjerovalo je kako može timski razvijati se i rasti zajedno s tvrtkom. Iako danas imamo 1123 zaposlenih, sačuvali smo zajedništvo i timski rad, a takav poslovni koncept danas nam osigurava poziciju apsolutnog lidera s udjelom od 78,7 posto na drogerijskom tržištu, istaknuo je Mirko Mrakužić.

Kontinuirani rast udjela dm-a  

dm je u protekloj poslovnoj godini ostvario porast prometa koji iznosi 1.859.645.272,67 kuna, ali i rast udjela na ukupnom tržištu drogerijskog asortimana koji je ove godine 25,7  posto. U poslovnoj godini 2010/2011 dm je investirao 38.000.000 kuna, a velik dio  uložen je u otvaranje novih  prodavaonica, kojih je danas 135 u Hrvatskoj.

Jedan od važnih pokazatelja uspješnog poslovanja je i kontinuirani porast  novih radnih mjesta. dm  danas zapošljava 1.123 ljudi u 52 grada, dok mu je već četvrtu godinu zaredom dodijeljeno priznanje „Najposlodavca godine“ te je drugu godinu za redom uvjerljivo Najpoželjniji poslodavac. Pozitivnoj radnoj atmosferi zasigurno su pridonijele mnogobrojne pogodnosti, poput mogućnosti skraćenog i kliznog radnog vremena, stimulacije zaposlenika putem trinaeste i četrnaeste isplate u visini bruto plaće, poklon bon svakoj rođenoj bebi u iznosu od 3.000 kn...

dm – najčešća kupovina  kozmetičkih i dječjih proizvoda 

Prema ovogodišnjem istraživanju agencije Ipsos Puls provedenom tijekom listopada, dm je prvi izbor kupovine kozmetike i proizvoda za djecu. Također, kupci su lojalni dm-u zbog iznimno kvalitetne vlastite robne marke, kvalitetne usluge, zajamčeno povoljne kupnje, ušteda putem programa vjernosti, ali i mogućnost aktivnog uključivanja u društveno odgovorne projekte. 73.801 zadovoljan kupac, koliko ih svakodnevno kupuje u dm-u, prepoznalo je odličan omjer cijene i kvalitete robnih marki, a svih deset najprodavanijih proizvoda su upravo proizvodi robne marke dm-a. Istovremeno, čak 84 posto kupaca  prepoznalo je pogodnost jedinstvenog koncepta povoljnih cijena svih proizvoda najmanje četiri mjeseca - „Trajno dobra cijena“, zbog čega kupuju upravo proizvode označene tom oznakom. (PS/HT)


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox