Đuro Đaković želi preuzeti Ingru

Đuro Đaković Holding d.d. izrazio je namjeru objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre d.d., a o svojoj namjeri, sukladno Zakonu o preuzimanju trgovačkih društava, službeno je obavijestio Ingru, Zagrebačku burzu i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Dobrovoljnu ponudu za preuzimanje Đuro Đaković Holding objavit će u roku propisanom Zakonom o preuzimanju trgovačkih društava, a nakon odobrenja zahtjeva za objavljivanje ponude za preuzimanje od strane Hanfe. U skladu sa Zakonom, ponuda će biti objavljena po cijeni izračunatoj kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca, koja prethode današnjoj Izjavi namjere.

Đuro Đaković Holding ima namjeru objaviti ponudu za preuzimanje Ingre zato što vjerujemo da je to u najboljem dugoročnom interesu našeg daljnjeg širenja na strana tržišta, gdje bismo ponudu s kojom smo sada prisutni mogli nadopuniti pružanjem sveobuhvatne inženjerske usluge. Ingra je inženjering kompanija sa značajnim referencama u upravljanju kompleksnim projektima na inozemnim tržištima, velikim dijelom u programima koji su komplementarni s onima u kojima Đuro Đaković ima snažne proizvodne kapacitete.

Ingra osim važnih referenci na inozemnim tržištima, stvaranih godinama, ima i prepoznati brend, a Đuro Đaković tome može dodati sadržaj poput opreme i usluga u energetici, industriji i različitim infrastrukturnim projektima, koji bi u zaokruženoj ponudi mogli postati još konkurentniji. Zato u ovom potencijalnom preuzimanju što se transfera znanja i tehnologija tiče vidimo znatne sinergijske efekte u našim divizijama graditeljstva i infrastrukture te industrije i energetike, a za sve četiri divizije Đure Đakovića, uključujući obranu i promet, očekujemo efekt otvaranja novih tržišta odnosno jačeg proboja na postojećima.

Iako se Ingra već nekoliko godina nalazi u ozbiljnim poslovnim problemima, koji su kulminirali i dvomjesečnom blokadom računa, mi smo odlučili preuzeti rizik jer imamo viziju i snage pomoći Ingri. Vjerujemo da će vjerovnici i dioničari Ingre to prepoznati i prihvatiti kao jedini izlaz iz ove teške situacije u kojoj se Ingra našla, rekao je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga. (PS/JK)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox