INA će na isporuci goriva HŽ-u zaraditi 280 milijuna kuna

HŽ Vuča vlakova d.o.o  i  INA – Industrija nafte, d.d. sklopile su Ugovor za nabavu 29 milijuna litara dizelskog goriva. Ugovor su potpisali Damir Tot, Uprava-direktor HŽ Vuče vlakova, Artur Thernesz, Inin izvršni direktor za rafinerije i marketing i Berislav Gašo, Inin izvršni direktor za korporativne servise. Procijenjena vrijednost ugovora uključujući popust i PDV iznosi oko 280 milijuna kuna.

Tom prilikom Damir Tot zahvalio je predstavnicima Ine te dodao: Ovaj ugovor nastavak je dugogodišnje suradnje s Inom i proizlazi iz Okvirnog sporazuma koji je potpisan na razdoblje od četiri godine, a koji HŽ Vuči vlakova garantira opskrbu kvalitetnim energentom jer Ina je provjereni dobavljač, a njezino gorivo u potpunosti će udovoljiti potrebama za dizelskim gorivom u HŽ Vuči vlakova.
Artur Thernesz naglasio je: Obzirom na činjenicu da u današnjem događaju sudjeluju dvije važne hrvatske kompanije, za mene ovo predstavlja osobito zadovoljstvo. HŽ osigurava prijevoz za hrvatske stanovnike i gospodarstvo dok INA osigurava gorivo i energiju koji se koriste u tom prijevozu. Obje kompanije stoje na usluzi javnosti Hrvatske, pa je posve prirodno da bismo trebali dijeliti naše ciljeve i realizirati zajedničke strateške aktivnosti.
Ugovor o opskrbi gorivom potpisan je na temelju Okvirnog sporazuma o isporuci Eurodizela na četiri godine između tvrtki INA – industrija nafte, d.d. i HŽ Vuča vlakova d.o.o. temeljem provedenog postupka javne nabave. U tom razdoblju isporučit će se više od 100 milijuna litara goriva dok je procijenjena vrijednost Okvirnog sporazuma s popustom i PDV-om oko 920 milijuna kuna. (PS/JK)

 
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox