Lista milijardera: Pratite koliko dobivaju ili gube najveći bogataši

Agencija Bloomberg predstavila je dnevni indeks milijardera na čijem je čelu očekivano meksički telekomunikacijski magnat Carlos Slim, piše Business.hr.

Na Billionaires Indexu naći će se samo 20 najbogatijih milijardera od njih 1200 koliko ih je ukupno na svijetu, a indeks će se mijenjati jednom dnevno i to u 17:30 sati po newyorškom vremenu. Indeks će pokazivati koliko su najbogatiji milijarderi dobili, odnosno izgubili toga dana.

Na prvom je mjestu Carlos Slim, slijedi Bill Gates, a Warren Buffett kao i na poznatoj Forbesovoj ljestvici. Vlasnik Ikee Ingvar Kamprad, ujedno i najbogatiji Europljanin je na četvrtom mjestu, vlasnik LVMH Moet Hennessy Louis Vuittona Bernard Arnault je na petom mjestu, a vlasnik Zare Amancio Ortega Gaona je na šestom mjestu.

Iznenađenje je Brazilac Eike Fuhrken Batista koji se popeo na 10. mjesto ljestvice što može zahvaliti rastu svog bogatstva za 32,4 posto u samo godinu dana.

Najbogatiji Azijci; Indijac Mukesh D. Ambani nalazi se na 11. mjestu, dok se Li Ka-Shing iz Hong Konga nalazi na 12. mjestu.

 

Lista milijardera na današnji dan:

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox