Microsoft razmišlja o preuzimanju Yahooa

 Američki tehnološki div Microsoft razmišlja o ponudi za Yahoo, ponovno se pojavljujući u ulozi potencijalnog kupca, nakon gorke i neuspješne borbe za preuzimanje te internetske kompanije 2008. godine, izvjestili su upućeni izvori.

Microsoft se time pridružuje nizu kompanija koje su bacile oko na Yahoo, poduzeće tržišne vrijednosti oko 20 milijardi dolara. Tražilica trenutno priprema financijsku dokumentaciju koju će dati na uvid potencijalnim kupcima, kazali su izvori.

Riječ je o kompanijama Providence Equity Partners, Hellman & Friedman, Silver Lake Partners, kineskom divu Alibaba i ruskoj investicijskoj tvrtki DST Global, navode.

Microsoft traži partnera?

Microsoft bi mogao potražiti partnera u nastojanju da preuzme Yahoo, rekao je jedan od izvora, ne navodeći detalje.

Još nije donesena nikakva odluka i ponuda možda neće ni biti objavljena, s obzirom na unutarnje podjele u Microsoftu oko toga treba li ponovo krenuti u potjeru za Yahooom, kazao je visoki dužnosnik tehnološkog diva.

Vrijednost Yahooa ne raste već godinama i neki u upravi smatraju da bismo trebali kupiti nešto što je više orijentirano na budućnost, pojasnio je pod uvjetom da ostane anoniman. (Hina/jh)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox