Najveća akvizicija: Johnson&Johnson preuzima Synthes za 21,3 milijarde dolara

Američka je farmaceutska i kozmetička grupacija Johnson & Johnson sklopila sporazum o preuzimanju švicarskog proizvođača medicinske opreme Synthes za 19 milijardi švicarskih franaka ili 21,3 milijarde dolara i tako provela svoju najveću akviziciju u 125 godina postojanja, navodi poslovni.hr.

 

Preuzimanje je provedeno sporazumno s namjerom širenja poslovanja na ortopedska pomagala, što je bilo i očekivano s obzirom na pregovore. Američka će kompanija platiti 159 franaka u gotovini i dionicama za svaki dionicu Synthesa, što označava premiju od 8,5 posto u odnosu na njihovu zaključnu ocjenu, piše poslovni.hr.

Ukoliko dobije zeleno svjetlo od tržišnih regulatora i dioničara ove švicarske grupacije, utoliko bi se sporazum mogao zaključiti u prvoj polovici iduće godine. Upravni su odbori obiju tvrtki, zajedno s najvećim dioničarom Synthesa Hansjörgom Wyssom, podržali akviziciju.

Synthes proizvodi dijelove koji se koriste kod liječenja prijeloma kostiju te kod umjetnih kralježnih diskova. Krajem prošle godine imao je više od 11 tisuća zaposlenih s prihodima od 3,7 milijardi dolara. Johnson & Johnson tvrtku planira spojiti sa svojom divizijom DePuy, koje će zajedno poslovati medicinskom i dijagnostičkom opremom. (SJ)

 

Izvor: www.poslovni.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox