S radom krenuo dionički fond Allianz Equity

Allianz je najavio početak rada još jednog investicijskog fonda: od 13. siječnja 2012. klijenti će moći svoja sredstva uložiti i u Allianz Equity, otvoreni dionički investicijski fond s javnom ponudom.

Cilj novog fonda je ostvarivanje stabilnog porasta vrijednosti udjela za svoje klijente kroz duži vremenski period, ulaganjem sredstava primarno u dionice izdavatelja s područja Republike Hrvatske i srednje Europe, a pritom uvažavajući načela sigurnosti,  raznolikosti i likvidnosti ulaganja imovine Fonda te prilagođavajući investicijsku politiku situaciji na tržištu. Za uplate u fond klijentima se neće se naplaćivati ulazna naknada, a minimalna uplata je 2.500 kn. Ulagatelji mogu biti pravne i fizičke osobe, bez dobnog ograničenja.

Allianz je 2009. godine krenuo u novi segment poslovanja u Hrvatskoj, investicijske fondove. Bio je to očekivani korak nakon uspješnog poslovanja u Hrvatskoj u segmentu osiguranja i mirovinskih fondova. Iste godine osnovan je Allianz Invest d.o.o., društvo za upravljanje investicijskim fondovima, a u svibnju 2009. s radom započinju i prva dva investicijska fonda: novčani otvoreni investicijski fond Allianz Cash te mješoviti otvoreni investicijski fond Allianz Portfolio.

Dok je Allianz Cash orijentiran na ulaganja u primarno niskorizične dužničke vrijednosne papire i instrumente tržišta novca kraćeg dospijeća te depozite kod ovlaštenih banaka, Allianz Portfolio ulaže prikupljenu imovinu prvenstveno u dionice i dužničke vrijednosne papire. Usprkos ekonomskoj krizi, oba fonda su već u prvoj godini poslovanja pokazala vrlo dobre rezultate, posebice Allianz Portfolio koji je 2010. godinu završio kao  najbolji mješoviti fond u Hrvatskoj gledajući ostvareni prinos te 2011. dobio nagradu Zlatni udjel kao najbolji mješoviti fond u Hrvatskoj. (PS/JK)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox