Sporazum s Argentinskom burzom

Zarko Basic/PIXSELL

Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić i predsjednik Agentinske burze Ernesto Allaria potpisali su sporazum o razumijevanju.


Burze su se sporazumjele da će surađivati na području uvođenja i razvoja novih proizvoda i tehnologija koje mogu pomoći daljnjem razvoju argentinskog i hrvatskog tržišta kapitala.

Ovakve suradnje kakvu smo uspostavili sa Zagrebačkom burzom i jačanje veza s tržištima diljem svijeta pomažu povećanju vidljivosti argentinskog tržišta kapitala te dijeljenju znanja i iskustva.“, izjavio je Ernesto Allaria.

„Izvrsno surađujemo s burzama u okruženju i bližoj regiji, ali nastojimo proširiti horizonte suradnje i kontinuirano pratiti i globalne burzovne trendove. Samo međusobnom suradnjom i razmjenom znanja i ekspertize možemo doprinijeti razvoju naših gospodarstva“, zaključila je Ivana Gažić.

Argentinsko tržište kapitala prošle je godine bilo najuspješnije svjetsko tržište – argentinski burzovni indeks Merval rastao je više od +77%, a trend rasta nastavlja se i u ovoj godini.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox