Tradicionalno i značajno tržište: Končar se predstavlja u Africi

Predstavnici Končar Elektroindustrije i ove godine sudjeluju na velikoj međunarodnoj konferenciji East African Power Industry Convention (EAPIC), koja se od 5. do 9. rujna održava u Kampali u Ugandi, izvjestili su iz Končara.

Na ovogodišnjoj konferenciji sudjelovat će stručnjaci s područja energetike, predstavnici ministarstava i kompanija zainteresirani za razvoj energetskog sektora u istočnoj Africi, a poseban naglasak konferencije bit će na obnovljivim izvorima energije te hidro i geotermalnoj energiji. Končar je na tržištu Afrike prisutan 55 godina, a proizvodi i postrojenja Končara nalaze se u više od 20 afričkih zemalja (Tanzaniji, Maroku, Burkini Faso, Gvineji, Togu, Srednjoafričkoj Republici, Alžiru, Keniji, Ruandi, Nigeriji, Etiopiji...).

Tradicionalno i značajno tržište

Tržište Afrike tradicionalno je i značajno za Končar, prije svega za hidroelektrane i transformatorske stanice, ističu. Trenutno se u Ugandi dovršava veliki projekt hidroelektrane Bujugali za koje je Končar - Distributivni i specijalni transformatori isporučio energetske transformatore, u vrijednosti više od milijun eura. Osim toga, aktualne su isporuke i u Mauricijus, Mozambik, Keniju i druge zemlje istočne Afrike pa će to biti prilika za razgovore s poslovnim partnerima i nove kontakte, ističu iz Končara čiji će predstavnici na konferenciji u Kampali održati i stručnu prezentaciju hidroelektrane Lešće.

Končar Elektroindustrija je jedan od vodećih hrvatskih izvoznika, a tvrtka je lani prvi put u svojoj povijesti ostvarila veći izvoz od plasmana na domaćem, hrvatskom tržištu. Vrijednost izvoza premašuje 180 milijuna eura, a Končar danas aktivno izvozi u više od 60 zemalja svijeta. Najznačajnija tržišta u prošloj godini bila su Njemačka, Indija, Švedska, Albanija, BiH, Nigerija, Finska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Nizozemska i Češka. (Hina/jk)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox