Veliki uspjeh: Hrvatska tvrtka zaključila ugovor vrijedan milijun dolara

Zagrebački Dok-ing zaključio je ugovor vrijedan milijun dolara kojim će se modernizirati flota MV-4 robota za razminiranje u vlasništvu američke vojske, piše poslovni.hr

Iz Dok-inga ponosno ističu da su u posljednjih sedam godina Amerikancima isporučili 69 MV-4 robota. To je ne samo najuspješniji Dok-ingov proizvod već i najuspješniji u svojoj kategoriji na svijetu, s obzirom da s njim držimo 60 posto svjetskog tržišta lakih strojeva za razminiranje, kaže Tomislav Krmpotić iz Dok-inga.

Robot može u sat vremena mehanički od mina očistiti površinu od 2200 četvornih metara. Težak je 5,3 tona i u 15 godina njegove upotrebe izvezen je u 24 države diljem svijeta, a da pri tome nije zabilježena niti jedna nesreća. Životni vijek robota je 25 godina. Zahvaljujući ovom robotu Dok-ing je postao prva tvrtka koja posluje s NATO savezom. 

Dok-ing je jedna od najuspješnijih hrvatskih tvrtki, a lani je ostvario prihod od 192,2 milijuna kuna uz rast od 45,2 posto. Unatoč krizi zadržali su svih 110 zaposlenih i udvostručili dobit na 9,2 milijuna kuna. Sličan rast mogao bi se nastaviti i ove godine. Krmpotić ističe da su kupci u vojnoj industriji postali oprezniji i da su im budžeti smanjeni. Američka vojska je naš najveći i najvažniji klijent, ali nije morala nas angažirati za ove usluge i zato je novi ugovor još vrjedniji, jer smo ga osvojili na međunarodnom tenderu, pojašnjava Krmpotić. (HT)

 

Izvor: www.poslovni.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox