Volksbank Hrvatska: Prerano je govoriti, ali zasad ne očekujemo promjenu strategije

U Volksbank Hrvatska smatraju da je preuranjeno detaljnije govoriti o tomu kako će se planirana prodaja Volksbank International grupe (VBI) ruskom Sberbanku odraziti na Volksbank Hrvatske, a za sad ne očekuju promjenu strategije poslovanja.

 

"Svakako je preuranjeno detaljnije govoriti o tome na koji će se način planirana prodaja VBI grupe ruskom Sberbanku, koja bi trebala biti finalizirana do kraja ove godine, odraziti na Volksbank Hrvatska i njezine zaposlenike. Predsjednik Uprave Sberbanka German Gref kazao je kako VBI smatraju platformom za daljnju ekspanziju banke izvan Rusije. Zasad se ne očekuje promjena strategije poslovanja Volksbank Hrvatska, što znači da nema ni direktnog utjecaja na zaposlenike", naveli su iz Volksbanke Hrvatska.

 

VBI prisutan u svim zemljama regije

Austrijska banka Oesterreichische Volksbanken (OeVAG) objavila je da je u četvrtak potpisala načelni sporazum s ruskom Sberbankom o prodaji poslovanja u istočnoj Eurupi. Sberbank će postati vlasnik Volksbanken Internationala koji posluje i u Hrvatskoj kroz ogranak Volksbank Hrvatska, a iz transakcije će biti izuzet rumunjski ogranak Volksbank Rumaenien.

 Oesterreichische Volksbanken je vlasnik 51 posto VBI-a, a ostatak ravnomjerno dijele njemačke banke DZ Bank/WGZ Bank i francuska grupa Banque Populaire Caisse d'Epargne, s udjelima od po 24,5 posto.

VBI je uz Hrvatsku i Rumunjsku prisutan i u Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini. Vrijednost transakcije nije objavljena, ali su dva upućena izvora kazala da će Sberbank za VBI platiti 700 milijuna eura. (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox