Zagrepčani rade za 6.350 kuna, a evo tko zarađuje više od 10.000

Foto: Shutterstock

Prosječna zagrebačka neto plaća za listopad iznosila je 6.350 kuna, što je nominalno 1,5 posto više nego za rujan i nominalno na razini listopada prošle godine, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. 

Najveći prosjek plaće za listopad imali su Zagrepčani zaposleni u upravljačkim djelatnostima; savjetovanju u vezi s upravljanjem, u iznosu od 12.381 kune. Zaposleni u promidžbi (reklami i propagandi) primili su prosječno 10.755 kuna, a u zračnom prijevozu 10.325 kuna.

Plaće za listopad veće od devet tisuća kuna imali su u Zagrebu i zaposleni u računarstvu, 9.680 kuna i vađenju sirove nafte i plina, 9.445 kuna. Nasuprot njima, najniže prosječne plaće isplaćene su u proizvodnji odjeće, 3.159 kuna te u upravljanju i održavanju zgrada i uređenju i održavanju krajolika, 3.182 kune. U zagrebačkoj drvoprerađivačkoj industriji prosječna neto plaća za listopad iznosila je 3.218 kuna.

Plaću manju od četiri tisuće kuna imali su u Zagrebu i zaposleni u preradi kože, proizvodnji tekstila, u putničkim agencijama te proizvodnji papira i proizvoda od papira. Prosječna zagrebačka bruto plaća za listopad iznosila je 9.502 kune, što je nominalno 1,5 posto više nego za rujan i neznatno manje nego za prošlogodišnji listopad. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox