Zbog Sirije prekinuto trgovanje Inom

Trgovanje dionicom Ine na Zagrebačkoj burzi privremeno je obustavljeno do podneva i to na zahtjev same Ine i to zbog utjecaja koje bi na njezino poslovanje i profitabilnost mogla imati rastuća politička nestabilnost u Siriji i proširenje opsega sankcija od strane Vijeća EU-a.

Proširenje opsega sankcija EU od strane Vijeća Europske unije usvajanjem odluke 1. prosinca 2011. godine i rastuća politička nestabilnost u Siriji, utječu na Inino poslovanje u Siriji. Nastavno na navedeno, INA d.d. je 21. prosinca 2011. zatražila od Zagrebačke burze i Londonske burze privremenu obustavu trgovanja dionicama Ine/Globalnim potvrdama o deponiranim dionicama Ine d.d. do 9. siječnja 2012. godine, navodi se u priopćenju Ine objavljenom putem Zagrebačke burze.

Ina je, kako navodi u svom priopćenju, privremenu obustavu zatražila zbog velike neizvjesnosti utjecaja trenutnih događaja na Inino poslovanje u Siriji, koji su izvan Inine kontrole te je nemoguće predvidjeti njihov konačni ishod.

Iz Ine ističu kako su, zbog razvoja događaja u Siriji, dodatno smanjili proizvodnju nafte i prirodnog plina u Siriji za 1,3 tisuće boe, nakon ranijeg smanjenja proizvodnje sirove nafte od 1,5 tisuća bbl na dan u rujnu 2011. (Hina/jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox