Odluka o Purdi u rukama suda i pravosuđa BiH

Glavni odvjetnik BiH Milorad Barašin izjavio je u srijedu u Bijeljini, gdje je počeo dvodnevni sastanak državnih odvjetnika BiH, Hrvatske i Srbije, da će sud i ministarstvo pravosuđa BiH donijeti konačnu odluku u slučaju Tihomira Purde, jer su "tužitelji obavili svoje", javljaju srbijanske i bosanskohercegovačke novinske agencije.

 

Srpski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukičević potvrdio je da će se o Purdinu slučaju govoriti tijekom sutrašnjeg sastanka, a glavni hrvatski državni odvjetnik Mladen Bajić rekao je kako očekuje da će sud u tom slučaju "utvrditi materijalnu istinu i donijeti pravednu odluku", prenose Fena i Tanjug. Bajić, Barašin i Vukičević ocijenili su da je međusobna suradnja u progonu ratnih zločina sve bolja, iako postoje brojna pitanja o kojima se zbog miješanja politike nije moguće dogovoriti.

Mi se borimo da se politika što manje miješa u rad tužiteljstava, ali se miješa, nažalost. Čim je utjecaj politike i malen, to se na našoj suradnji odmah vidi - rekao je Vukčević, prenosi Beta. Dvodnevni trojni radni sastanak državnih odvjetnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije počeo je u srijedu u Bijeljini u organizaciji ureda Ujedinjenih naroda u BiH. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox