"Vlada za 100 kuna želi kupiti umirovljenike"

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) smatra da je jednokratna naknada od 100 kuna umirovljenicima prije izbora izraz krajnje drskosti i bezočnog kupovanja umirovljeničkog dostojanstva, budući da im je ta ista vlada dosad uzela milijardu kuna, ocijenio je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja na konferenciji za novinare u povodu neslužbenih najava o jednokratnoj naknadi umirovljenicima do kraja godine umjesto usklađivanja mirovina.

To je manipulacija vlade umirovljenicima kojima su uništili svaku perspektivu i koji su, zajedno s radnicima, u posljednje dvije godine na udaru vlade, rekao je Hrelja te naglasio da HSU ne može prihvatiti princip djelovanja po kojemu ću ti uzeti milijardu, a dati 100 kuna.

Mirovine se ne usklađuju s plaćom

Svjestan da će umirovljenici prihvatiti sve što im se da, predsjednik HSU im je poručio da su za HDZ već platili harač te zdravstveni doprinos koji nisu trebali plaćati, a mirovine su zamrznute već dvije godine i ne usklađuju se ni s plaćama, a posebno ne s troškovima života koji su porasli za 3,1 posto.

Sve to, kaže, dovelo je do realnog pada umirovljeničkog standarda od 7 posto, a iz džepova umirovljenika uzeto 400 milijuna kuna. I sad se netko sjetio da im se da 100 kuna i tako za sitan novac ponovno prevari ljude kojima su uzeli dostojanstvo, kaže Hrelja koji ima informacije i da je vlada taj vaučer od 100 kuna spremna isplatiti umirovljenicima i više puta do izbora. (Hina/jk)

 

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox