Bolt ulazi na rusko tržište

19/04/2019

Bolt, vodeća europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev od danas je dostupna u Rusiji te nudi svoje usluge u njihovom drugom najvećem gradu, St. Petersburgu.


St. Petersburg ima preko 5 milijuna stanovnika te je četvrti najveći grad u Europi, poslije Istanbula, Moskve i Londona. U 2018. godini posjetilo ga je preko 8 milijuna turista.Bolt svojim ulaskom u Rusiju uvodi konkurenciju na tržište kojim je dosad dominirao lokalni Yandex.Taxi nakon regionalnog spajanja s Uberovim uslugama prijevoza na zahtjev u 2018. godini.

“Rusko tržište usluga za prijevoz na zahtjev snažno i brzo raste. Dolazak Bolta u St. Petersburg donijet će veću mogućnost izbora korisnicima i vozačima te će snažno utjecati na pouzdanost i pristupačnost usluga za prijevoz na zahtjev. Drago nam je što možemo pomoći ruskim gradovima u rješavanju problema prijevoza za njihove stanovnike te ćemo osigurati istu razinu kvalitete usluge koju pružamo i u ostalim gradovima Europe.“, izjavio je Jevgeni Beloussov, Generalni direktor, Direktor za Središnju i Istočnu Europu u Boltu.

Cijena starta za vožnje Boltom u St. Petersburgu će biti 50 rubalja (cca. 5 kn), cijena po kilometru 13 rubalja (cca 1,5 kn) te 5 rubalja (cca 0,5 kn) po minuti vožnje. Najmanji iznos troška vožnje je 79 rubalja (cca 8 kn).

Bolt je do sad prikupio 175 milijuna dolara kako bi financirao svoje širenje i ulazak na nova tržišta Europe i Afrike. Nedavno je, uz Hrvatsku, pokrenuo svoje usluge u Finskoj i Švedskoj, a tvrtka već sada ima preko 25 milijuna korisnika u više od 30 zemalja. Bolt je pokrenuo i uslugu korištenja električnih skutera u Parizu i Madridu te najavio planove za pokretanje usluge dostave hrane na svojim glavnim tržištima.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox