5 savjeta za napredovanje u karijeri

Imate osjećaj da ste zaglavili na poslu i samo čekate kraj radnog vremena, mislite da nikada nećete napredovati?  Kako biste od svog posla izvukli više i promijenili neke potencijalno loše radne navike treba vam dobar plan, radne navike i želja za napredovanjem, piše portal zena.hr.


Stav

Nemojte se samo smješkati i biti svima na raspolaganju jer ćete steći reputaciju osobe koja nema stav ili se ulizuje, da ne govorimo da će vas drugi iskorištavati. No, također nemojte zapasti u drugu krajnost, nema potrebe da se svađate sa svima.  Naučite ponekad reći ne, a kombinacija koja uvijek pali je osmijeh plus marljivost.

Izgled

Pri tome ne mislimo da izgledate uštogljeno i da su vam zaštitni znak sive i bež nijanse. No, imajte u ormaru nekoliko odijela ili u slučaju žena, haljina, kako bi dobro izgledali u svakoj poslovnoj prilici.  Trudite se da uvijek izgledate uredno, a to vrijedi i za vaše radno mjesto.  Osim urednosti i odjeće važna je i neverbalna komunikacija stoga poradite na uspravnom držanju.

Radne navike

Radne zadatke obavljajte na vrijeme i u potpunosti, preuzmite inicijativu, javljajte se na sastancima, napravite popis stvari kojima bi mogli doprinijeti poslu kojeg radite, uvijek napravite više i dajte do znanja da imate želju za napredovanjem i karijerom.

Radna okolina

Na poslu se suzdržite od tračeva, ogovaranja kolega iza leđa, a priče iz privatnog života držite na minimumu jer vam ne treba reputacija neodgovorne i lijene osobe. Prilikom zapošljavanja pristali ste na određenu radnu etiku i pravila ponašanja te vam preostaje da ih se pridržavate. Ako ste na rubu snaga, bolje da sami date otkaz i ostanete u korektnim odnosima s poslodavcem i kolegama, nego da vas otpuste.

Napredovanje

Ako želite napredovati nije dovoljno da se potrudite samo jedan dan,  a ostale radite po starom.  Ako se vaš rad ne cijeni, unatoč trudu koji ulažete, razgovarajte se poslodavcem kako bi saznali radite li možda nešto pogrešno i idete li u pravom smjeru.

No, ako imate (ne)sreću da nikoga nije briga što i kako radite, umjesto živciranja, uložite energiju u traženje novog posla i raspitajte se o mogućnosti napredovanja na istom. (jk)

 

Izvor: www.zena.hr

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox