Evo kako do posla u Europskoj uniji

U skladu s najavljenim predstojećim natječajem uz koji će se hrvatski građani moći zaposliti u institucijama EU-a, Delegacija u Hrvatskoj je u biltenu za svibanj objavila sve detaljne informacije.

Ostalo je tek nešto manje od mjesec dana do objave prvog natječaja preko kojeg možete dobiti posao u institucijama Europske unije. Europski ured za odabir osoblja (EPSO) objavit će 21. lipnja 2012. natječaj za zapošljavanje novih prevoditelja, konferencijskih prevoditelja i pravnika lingvista. Informacije o natječaju bit će objavljene na internetskoj stranici www.eu-careers.eu, a rok za podnošenje prijava putem te internetske stranice bit će 24. srpnja 2012.

Europska komisija i ostale institucije EU-a ima namjeru zaposliti 70 hrvatskih prevoditelja, 35 konferencijskih prevoditelja i 47 pravnika lingvista, piše hrt.hr

Nacrt proračuna EU-a za 2013. predviđa zapošljavanje 280 hrvatskih državljana u institucijama EU-a. Ova se brojka odnosi isključivo na zapošljavanje prema nacionalnom ključu, što znači da hrvatski građani kasnije, po pristupanju, mogu sudjelovati na svim natječajima za zapošljavanje otvorenima i ostalim građanima EU-a na kojima se ne primjenjuju ograničenja po pitanju nacionalnosti.  Oni koji budu zaposleni radit će kao stalni službenici EU-a u Bruxellesu ili Luksemburgu. (HT)

 

Izvor: www.hrt.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox