Germanwings počeo s letovima prema Rijeci

Njemački niskotarifni zračni prijevoznik Germanwings otvorio je novu liniju iz Koelna prema Rijeci, a zrakoplov kojim su putovala 93 putnika svečano je dočekan u Zračnoj luci Rijeka na otoku Krku.

Današnjim smo letom otvorili liniju iz Koelna prema Rijeci, a već u lipnju ćemo povezati Rijeku i s Berlinom, dok se u srpnju očekuje i uspostavljanje linije Stuttgart - Rijeka, izjavio je Andreas Engel, menadžer za međunarodne odnose s javnošću u Germanwingsu na konferenciji za novinare u riječkoj Zračnoj luci.

Istaknuo je kako na spomenutim linijama prema Rijeci očekuju oko četrdeset tisuća putnika do kraja listopada, izvijestili su iz te kompanije koja je kao prvi niskotarifni prijevoznik započela s letovima prema hrvatskim gradovima još u lipnju 2004. godine. Do prosinca 2011. godine iz nekoliko njemačkih gradova prevezao oko tri milijuna putnika prema Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Puli i Zadru. 

Po podacima iz kvarnerske Turističke zajednice, na Kvarner s njemačkog tržišta dolazi oko 400.000 turista na godinu, koji ostvare 2,9 milijuna noćenja, što je 27 posto od u ukupnih noćenja inozemnih gostiju. Gosti s njemačkog tržišta su u 2011. ostvarili 7 posto više u noćenja u odnosu na 2010., a očekuje se da će uvođenje avio linija iz Koelna, Berlina i Stuttgarta doprinijeti još većem dolasku gostiju s tog tržišta. Turistička zajednica Kvarnera je u suradnji s Germanwingsom izradila plan oglašavanja, pa će se Kvarner predstaviti na web stranicama te kompanije, na ostalim turističkim portalima te na plakatima u Koelnu i Stuttgartu. (Hina/HT)

 

Foto: www.novilist.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox