Hvala Bogu što živimo u Hrvatskoj: Meksički narkokarteli otimali ljude i silili ih na gladijatorske borbe

Trgovci drogom u Meksiku otimali su putnike iz autobusa i prisiljavali ih da se bore jedni protiv drugih kao gladijatori, pri čemu su gubitnici završavali u masovnoj grobnici, a pobjednici su za nagradu postajali ubojice, rekao je jedan narkotrafikant za dnevni list The Houston Chronicle.

 

Borbe su pokrenuli članovi kartela Zetas, a nazvane su "Tko će biti sljedeći ubojica?", rekao je trgovac drogom, koji je pristao razgovarati s Chronicleom pod uvjetom anonimnosti, prenosi u srijedu CNN.

'Gladijatori' bi se koristili mačetama, čekićima i palicama. Oni bi čovjeka rasjekli na komadiće - piše list, citirajući riječi trgovca drogom. Pobjednike su Zetasi slali u samoubilačke misije na područje suparničkog narko-kartela, dok su gubitnici završili u masovnim grobnicama, rekao je on za Chronicle. Narkotrafikant je rekao da nije bio svjedok tih borbi, već su mu o njima pričali članovi bandi.

Američki policijski službenici rekli su za Houston Chronicle da nisu znali za borbe gladijatora, ali im priča trgovca drogom zvuči uvjerljivo s obzirom na eskalaciju nasilja u Meksiku. (Hina/MJ)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox