Laburisti i željeznički sindikat protiv ukidanja osječkog središta HŽ-a

Hrvatski laburisti - stranka rada (HL) i Sindikat željezničkih radnika Hrvatske (SŽRH) u Osijeku su izrazili nezadovoljstvo najavom Uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) da regionalna sjedišta poslovnih jedinica putnički prijevoz i cargo iz Osijeka premjesti u Vinkovce, jer drže da će to imati negativne ekonomske i socijalne posljedice za ovo područje.

Predsjednik osječko-baranjske županijske podružnice Hrvatskih laaburista Željko Lukšić kazao je na konferenciji za novinare kako bi ta odluka trebala stupiti na snagu 1. srpnja, iako je prije nekoliko mjeseci u javnost bila puštena informacija "kako će željeznički centar ostati u Osijeku".

Ustvrdio je kako će Osijek, ako se takva odluka provede u djelo, biti jedino regionalna metropola u Hrvatskoj bez željezničkoga sjedišta, iako je Osijek na području kojim prolaze važni međunarodni prometni koridori.

Potpredsjednik SŽRH-a Damir Domazet ocijenio je  kako su takvoj odluci prethodile neke ranije odluke o ukidanju pojednih putničkih i teretnih vlakova od Osijeka prema drugim gradovima te kako ne vidi drugo objašnjenje, osim "da je u to umiješana politika". (Hina/jk)

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox