Milanović: Od Hrvatske treba napraviti odlično mjesto za život

Nositelj liste Kukuriku koalicije u III. izbornoj jedinici predsjednik HNS-a Radimir Čačić u varaždinskoj Gradskoj športskoj dvorani rekao je kako nisu slučajno za mjesta održavanja zadnjih triju skupova uoči parlamentarnih izbora odabrani Rijeka, Varaždin i Zagreb, jer su to utvrde pobjedničke koalicije u kojima će osvojiti bar 30 zastupničkih mjesta.

U Varaždinu su se danas predstavili kandidati Kukuriku koalicije za tu izbornu jedinicu koja obuhvaća Varaždinsku, Međimursku i Krapinsko-zagorsku županiju. Čačić je rekao kako treba ostaviti simpatije, populizam i priče što bi netko htio, već treba razmisliti što tko može. Vlada se bira zato da odlučuje i mora biti sposobna odlučivati. To je prvi zadatak svake vlasti, rekao je Čačić.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je rekao da od Hrvatske treba napraviti odlično mjesto za život, "jer ona to može biti“. Naglasio je da se Kukuriku koalicija zauzima za rad, red i poštenu plaću za pošten rad te pozvao građane da u nedjelju iziđu na izbore. Našim političkim protivnicima, suparnicima, konkurentima, a sutra možda i u nekim stvarima partnerima poručujem: zaista se radi o Hrvatskoj i zaista se radi o vama. Zato glasujte za Kukuriku koaliciju. To je najbolji izbor za Hrvatsku, rekao je Milanović.

Ukidanje povlaštenih mirovina 

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja je istaknuo da će prvo što će učiniti za umirovljenike biti to da će početi usklađivati mirovine s rastom troškova života, ukinut će povlaštene mirovine već u prvoj godini obnašanja vlasti. Najavio je uvođenje instituta punog radnog staža što će vrijediti i za saborske zastupnike. Također je rekao kako želi da u sustavu mirovinskog osiguranja ne budu kažnjeni oni koji moraju otići u prijevremenu mirovinu, jer im poslodavac više ne postoji ili su tehnološki višak. Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić je rekao kako „još četiri dana i HDZ ide u oporbu." Bilo je i vrijeme, poručio je Jakovčić te ocijenio da nitko osim Kukuriku koalicije nije sposoban provesti promjene. (Hina/HT)

 

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox