Obersnel: Nastavit ću voditi Rijeku transparentno

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare da će nastaviti Rijeku voditi transparentno kao i do sada, da Riječani to zaslužuju te da odbacivanje kaznene prijave protiv njega i još tri osobe pokazuje da nismo svi isti, niti da ćemo ikada biti.

 

Obersnel je izjavio da se ne može govoriti o ravnoteži kad su korupcija i kriminal u pitanju, što je smatra, bila intencija te prijave.

Istaknuo je da je i prije 20 mjeseci, kad je doznao za prijavu, rekao da nije zlorabio položaj, niti pogodovao bilo kome, a to je sada potvrđeno. Zahvalio je suradnicima, koji su uz njega bili osumnjičeni, posebice pročelnici Miličević, koja je, rekao je, podnijela najveći teret.

Napomenuo je da će teško zaboraviti grube riječi koje su izrečene u tzv. aferi tržnice te da vjeruje da su i građani Rijeke osjećali nelagodu zbog spominjanja njihova grada u negativnu kontekstu. Podsjetio je da se Rijeka pokušavala prikazati kao leglo SDP-ove korupcije, ali da su Riječani zadržali dato povjerenje. Ponovio je da je očekivao odbacivanje kaznene prijave, ali da je na to čekao predugo. (Hina)

 

Foto: Goran Kovacevic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox