Prodaje se NOVA TV?

Foto: Facebook

Central European Media Enterprises, prema neslužbenim informacijama, do kraja godine namjerava prodati svoje udjele u Novoj TV, zajedno s njezinim drugim programom Doma TV, te udjel u slovenskoj POP televiziji koja ima i program Kanal A.

CME se odlučio na prodaju zbog sve lošijih poslovnih rezultata i sve većeg gubitka. Prema istom izvoru, CME će to prodavati u paketu, a ciljana je cijena, kako se neslužbeno doznaje, od 150 do 200 milijuna američkih dolara, piše business.hr

Central European Media Enterprises objavio je financijsko izvješće za prva tri kvartala ove godine. Neto prihodi grupacije, u kojoj su hrvatska Nova i njen program Doma TV, te slovenska POP televizija i njen program, u trećem tromjesečju ove godine iznosili su 140,1 milijun američkih dolara, što je pad u odnosu na treće tromjesečje prošle godine, kada su i prihodi iznosili 165,5 milijuna dolara.

Gubitak u poslovanju u trećem tromjesečju ove godine iznosio je 18,4 milijuna američkih dolara, što je znatno više nego u istom razdoblju lani, kada je gubitak grupe bio 12,9 milijuna dolara. Ukupni gubitak CME-a u prva tri kvartala ove godine iznosi 49,6 milijuna dolara. (HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox