Radnicima šećerane Viro isplaćene otpremnine i jubilarne nagrade

Tvornica šećera Viro izvijestila je danas da je uredno i pravovremeno ispunila sve svoje obveze prema bivšim radnicima. Kako se navodi, uz isplaćene otpremnine od 6.000 kuna po godini staža, što su jedne od najviših otpremnina u Hrvatskoj, Viro je radnicima samoinicijativno isplatio i jubilarne nagrade u iznosu do 3.500 kuna.

 

Radnici koji sada traže isplatu jubilarnih nagrada u iznosu od 15.000 kuna po radniku, pozivaju se na Kolektivni ugovor potpisan sa tvrtkom Tvornica šećera Virovitica u stečaju koja više ne postoji i nema nikakve pravne poveznice s Virom d.d., navodi se u priopćenju. Također, Viro d.d. će poduzeti sve potrebne pravne korake kako bi spriječio daljnje širenje neistinitih informacija, klevetu i povredu ugleda Društva, napominju.

Deset bivših djelatnika Tvornice šećera Viro mirno je prosvjedovalo jutros ispred ulaza u tu tvornicu jer im, kako tvrde, gotovo dvije godine nakon otkaza nisu isplaćena sva potraživanja. Riječ je o jubilarnim nagradama na koje su, tvrde, stekli pravo po kolektivnom ugovoru, prije nego su početkom prošle godine otpušteni kao tehnološki višak uz otpremnine.

Radnici ističu da su u nekoliko navrata u posljednjih godinu i pol dana pokušavali doći do Uprave, ali bezuspješno, a u Upravi Tvornice šećera Viro nisu ih htjeli primiti ni danas. (Hina/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox