Schaeuble: Sad smo u novoj fazi, Europa je na dobrom putu

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble nakon razgovora s talijanskim premijerom Mariom Montijem rekao je da je Europa na dobrom putu da izađe iz krize, piše hrt.hr 

Sada smo u novoj fazi... Europa je na dobrom putu nakon svih problema i teškoća s kojima se susrela, rekao je njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble nakon gotovo dvosatnih razgovora sa šefom talijanske vlade Mariom Montijem, koji u svojoj vladi obnaša i dužnost ministra financija. Njemački ministar financija bio je zadovoljan odlukama koje donosi Monti te je iskoristio priliku da pohvali dobru suradnju Italije i Njemačke.

Današnji susret važan je za pripremu budućih odluka na europskoj razini, dodao je njemački ministar, koji smatra da se EU izgrađuje na način na koji nitko nije mislio da je moguć još prije dvije godine.

Optimizam stanjem u Europi nije krio ni talijanski premijer te je rekao: Europa je ušla u fazu koja bi trebala odgovarati, nadajmo se, izlasku iz krize vezane prije svega za slučaj Grčke i razdoblju većeg rasta u EU. (HT)

 

 

Izvor: www.hrt.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox