Split: Rekordnih 60.000 putnika u jednom danu

Kroz splitsku zračnu i trajektnu luku, te autobusni i željeznički kolodvor danas će proći za ovu godinu rekordnih 60-ak tisuća putnika.

 

Voditelj smjene prometa u splitskoj zračnoj luci Goran Borić Hini je kazao da bi kroz zračnu luku danas trebalo proći oko 21.500 putnika, što je ovogodišnji rekord.

Za danas tijekom cijelog dana do ponoći imamo prijavljen dolazak 96 komercijalnih i 15 privatnih zrakoplova kojima se prevoze putnici pretežito iz Njemačke i skandinavskih zemalja - rekao je Borić.

 

Rekordni promet

U Upravi splitske Trajektne luke kažu kako se danas kroz tu luku očekuje promet rekordnih 30.000 putnika.

U splitskoj trajektnoj luci očekujemo više od 220 uplova i isplova brodova, te uplovaljanje jednog kruzera dugog 264 metra sa 1800 putnika - izjavio je ravnatelj Lučke uprave Split Joško Berket Bakota. Po njegovim riječima, u prvih šest mjeseci ove godine u splitskoj trajektnoj luci ostvaren je za pet posto veći promet putnika i vozila u odnosu na isto razdoblje lani.

 

Pomoćnik ravnatelja splitskog autobusnog kolodvora Ivan Pavić izvjestio je da se danas kroz taj kolodvor očekuje promet oko 5.500 putnika, što je za desetak posto više nego prošle godine. Danas bilježimo više dolazaka nego odlazaka, a pojačani dolasci su iz Zagreba, Osijeka, Varaždina, te iz Austrije, Švicarske, Slovačke, Češke, BiH i Srbije - kazao je Pavić. (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox