Traži se 14 000 radnika

Nezaposlenost je u stalnom porastu, ali s dolaskom ljeta otvara se 14 000 radnih mjesta za sezonske radnike, piše dnevnik.hr

Za sve one koji očajnički traže posao i pokušavaju zaraditi neki novac stižu bolji dani. S toplijim vremenom dolaze i sezonski poslovi pa tako iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najavljuju novi val poslova. Traži se negdje standardno oko 14 tisuća radnika. Ono što je karakteristika sezonskog zapošljavanja da nekako kreće s ožujkom, travnju svibnju bilježimo porast zapošljavanja, kaže Ivana Šimek iz HZZ-a.

Najtraženija zanimanja su konobar, kuhar, sobarica, čistačica i recepcionar. Uobičajeno iz sezone u sezonu zaposli se i više od početnog traženog broja radnika. Sve ovisi o broju gostiju. Sezonsko zapošljavanje svakako može biti premostiv način do jeseni ili nekog sljedećeg posla, dodala je Ivana Šimek iz HZZ-a.

Idealna je to prilika da nezaposleni pronađu posao, a da se popravi i negativan trend sve manjeg zapošljavanja. U ožujku smo brojili 339 tisuća 882 nezaposlene osobe, danas 317 767. U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje apeliraju na nezaposlene građane da se javljaju na oglase. Prema dosadašnjem iskustvu u sezoni su se najviše zapošljavale žene te osobe iz kontinentalnog dijela Hrvatske koje su radi posla ljeta provodile na moru. (HT)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox