U tri mjeseca 1.489 poslovnih skupova, a najviše u hotelima

U Hrvatskoj je u prva tri mjeseca ove godine održano 1.489 poslovnih skupova koji su ukupno trajali 2.843 dana ili prosječno dva dana po skupu, a na svima je bilo gotovo 105 tisuća sudionika, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Ti podaci, kako stoji u metodološkim objašnjenjima Zavoda, nisu usporedivi s prošlom godinom jer je od ove godine promijenjena metodologija istraživanja poslovnih skupova te su sada obuhvaćeni svi poslovni skupovi s deset i više sudionika. Do ove godine istraživanjem su bili obuhvaćeni svi održani poslovni skupovi u kojima su sudionici ostvarili barem jedno noćenje te svi poslovni skupovi bez noćenja s 20 i više sudionika.

Po novoj metodologiji, više se ne izražava podatak o prometu od poslovnih skupova. Među svim poslovnim skupovima u prva tri mjeseca ove godine najviše je, 807, bilo kongresa te poslovnih sastanaka, 621. Team building programa bilo je 43, a poticajnih (insentiv) putovanja 18. Prema sudionicima, 84,5 posto svih skupova bili su nacionalni, a ostali međunarodni, dok su najviše skupova organizirale korporacije i tvrtke, 957 ili 64,3 posto. Ostalih 35,7 posto skupova organizirale su udruge i institucije.

Ukupno su svi poslovni skupovi održavani u 98 objekata - u 85 hotela, sedam ostalih smještajnim objektima te šest sveučilišta, velesajmu i drugim ustanovama. U hotelima je održano i najviše poslovnih skupova, 1.359 njih, na sveučilištima, velesajmu i ostalim ustanovama održano je 114 skupova, a u ostalim smještajnim objektima u prva je tri mjeseca održano 16 skupova. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox