Crnjac o Mercatoru: Imali smo perfektnu stratešku ideju

Izvršni potpredsjednik Agrokor koncerna za strategiju i tržište kapitala Ivan Crnjac izjavio je, u povodu povlačenja ponude hrvatskog koncerna za preuzimanje slovenskog trgovačkog lanca Mercator, da neovisno o tom ishodu, Agrokor i dalje nastavlja sa svojim strateškim aktivnostima u regiji.

Crnjac u pisanoj izjavi ističe da je akvizicija Mercatora bila jedna od strateških poslovnih aktivnosti koje je Agrokor započeo u prošloj godini. Nakon što smo se intenzivno bavili ovim procesom, procijenili smo da ne možemo privesti akviziciju kraju na željeni način te smo se, kad je to postalo razvidno, odlučili povući iz procesa, kaže Crnjac.

Vjerovali smo i vjerujemo da bi spajanje Agrokora i Mercatora bila ogromna vrijednost za cijelu regiju i sve države u kojima ove kompanije posluju i da bi podiglo kapitalne vrijednosti stotina drugih kompanija u regiji. Imali smo perfektnu stratešku ideju, ali nažalost, zbog neodlučnosti u donošenju odluka do njene realizacije nije došlo, ističe izvršni potpredsjednik Agrokor koncerna.

Neovisno o ovom ishodu, Agrokor i dalje nastavlja sa svojim strateškim aktivnostima u regiji, jer vjerujemo u ovo tržište i njegov daljnji potencijal rasta, zaključuje Crnjac.

Agrokor je jučer izvijestio da je povukao svoju neobvezujuću ponudu za kupnju 52,1 posto dionica slovenskog trgovačkog lanca Mercatora jer su zbog dugotrajnosti dosadašnjeg procesa ocijenili da im mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uvjetima nije zajamčena. (Hina/jk)

 

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox