Stiže nova generacija kartica za beskontaktno plaćanje

Foto: Ilustracija

Erste banka i Erste Card Club svojim su klijentima ponudili nove Maestro® PayPass™ debitne i MasterCard® PayPass™ kreditne kartice, koje omogućavaju beskontaktni način plaćanja na, u ovom trenutku, više od 350 označenih prodajnih mjesta širom Hrvatske.

Do kraja godine broj POS uređaja na kojima će biti omogućeno beskontaktno plaćanje navedenim karticama povećat će se na 1000.

Maestro PayPass i MasterCard PayPass kartice spadaju u najnoviju generaciju platnih kartica, koje zahvaljujući PayPass tehnologiji omogućuju beskontaktno plaćanje. Njihove osnovne prednosti su brzina, jednostavnost i sigurnost plaćanja, a osim dodatne mogućnosti beskontaktnog plaćanja, nove kartice zadržat će sve funkcionalnosti postojećih kartica, odnosno njima će se i dalje moći obavljati klasična plaćanja. Prilikom beskontaktnog plaćanja, kartica se cijelo vrijeme nalazi u rukama korisnika, a dovoljno je prisloniti je na beskontaktni čitač koji se nalazi na prodajnim mjestima i transakcija će biti odrađena za nekoliko sekundi.

Autorizacija PIN-om ili potpisom potrebna je samo za kupnje veće od 100 kuna, a nakon uspješno obavljene transakcije, korisnik dobiva račun te slip. Također, važno je napomenuti da se jedna kupovina ne može naplatiti više puta jer ukoliko korisnik karticu i prisloni više puta uz čitač, transakcija će se provesti samo jednom. Isto tako, isključena je i mogućnost „slučajnog“ plaćanja jer da bi se obavila transakcija, karticu je potrebno prisloniti uz sami POS uređaj. Sva prodajna mjesta koja prihvaćaju PayPass beskontaktno plaćanje mogu se naći na internetskim stranicama Erste banke i ECC-a.

MasterCard PayPass usluga dostupna u 48 zemalja te na oko 550.000 prodajnih mjesta širom svijeta. Stoga nam je veliko zadovoljstvo vidjeti novu beskontaktnu uslugu i u Hrvatskoj. PayPass usluga idealna je za mjesta gdje tradicionalno dominiraju gotovinska plaćanja te pomaže ljudima ostvariti još jednostavnija, sigurnija i brža plaćanja ali i smanjiti udio gotovine koja je još uvijek značajno prisutna u svakodnevnom životu, rekao je Milan Gauder, generalni direktor tržišta centralne i istočne Europe iz kompanije MasterCard. (PS/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox