Važnost financijske edukacije

Povodom obilježavanja Europskog i Svjetskog tjedna novca tvrtka GRAWE Hrvatska d.d. održala je niz aktivnosti od kojih su najvažnija edukativna predavanja za 40 srednjih i nekoliko osnovnih škola po Hrvatskoj.


Osiguravajuće društvo GRAWE Hrvatska d.d. i ove je godine brojnim aktivnostima dalo svoj doprinos jačanju financijske pismenosti  u Hrvatskoj. Predstavnici tvrtke održali su 40-tak predavanja o osnovnim osiguravateljnim pojmovima i tome koja je uloga osiguranja u planiranju financijske sugurnosti i zaštiti životnih vrijednosti u suradnji s HGK, HANFA, HUO, Gradom Zagrebom te samostalno u svojim uredima ili po školama u svim regijama Hrvatske.

Osim toga, na Danima otvorenih vrata, pozivani su svi zainteresirani da posjete neki od ureda ovog osiguravajućeg društva i informiraju se. Na društvenim mrežama i blogu Živjeti bolje objavljena je serija zabavnih, edukativnih postova i tekstova - savjeta, kojima je cilj financije i štednju približiti javnosti, na primjer „Zapalite li danas svoju posljednju cigaretu, za 5 ćete godina uštedjeti gotovo 40 tisuća kuna“. 

Svim navedenim GRAWE, koji ove godine slavi 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj, kao društveno odgovorno poduzeće daje  doprinos podizanju svijesti o važnosti odgovornog planiranja budućnosti i poboljšanju financijske pismenosti u Hrvatskoj.

Povratne informacije djece i mladih s terena su da žele znati više te da o ovim temama rijetko slušaju u školi, a većina ni od roditelja ne dobiva potrebne informacije. Srednjoškolci, od kojih su neki već vozači, najbolje poznaju autoosiguranja. O ostalim vrstama osiguranja imali su vrlo konkretna pitanja poput: što u slučaju ako propadne osiguravajuća kuća ili ako nakon pet godina plaćanja police životnog osiguranja više ne mogu plaćati, ali i zanimljiva poput: hoće li dobiti novce ako im strada baka ili tko će dobiti novce ako ih netko otme.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox