Zagrebačka županija dobila One-stop-service-centar

Predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta, Zagrebačke županije, Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije i 31 organizacije uključene u One-stop-service-centar (OSSC) potpisali su danas Operativni sporazum o sudjelovanju u radu tog centra.

Zagrebačka županija se od kraja prošle godine uključila u napredni Program certificiranja regija za ulagače u sklopu kojeg će uspostaviti One-stop-service-centar kao točku kontakata s investitorima, rečeno je.

Razvojna agencija bit će središnje koordinativno tijelo tog centra u čiji rad će se uključiti sve županijske institucije. Opseg djelatnosti pokriva i segment pružanja usluga postojećim i potencijalnim investitorima (davanje točnih i pravovremenih informacija o administrativnim zahtjevima, o raspoloživoj radnoj snazi, cijenama komunalija, procesu ishodovanja raznih dozvola, ponude poslovnih zona itd.).

Pokretanje servisnog centra odvija se u sklopu EU projekta Razvoj investicijskog okruženja (napredni stupanj) i nastavak je Programa certificiranja regija za ulaganja (ICPR).

Drastičan pad investicija

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je kako gospodarski oporavak u Hrvatskoj ovisi o investicijama čija je razina zadnjih godina jako pala. U 2008. bilo je 4,2 milijarde eura investicija, 2009. deset puta manje, a prošle godine nešto više od milijarde eura.

Plan je da ove godine razina investiranja bude duplo veća nego prošle godine, kazao je Maras napominjući kako se nada da će i projekt OSSC tome doprinijeti.

Kazao je kako je dobro vidjeti da je u Zagrebačkoj županiji nekoliko velikih investicija u tijeku, kao što su Ikea u Rugvici, Pliva u Savskom Marofu, logistički centar u Jastrebarskom. (Hina/jk)

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox