Emirates naručio 36 zrakoplova vrijednih 16 milijardi USD

23/01/2018

Najveća svjetska međunarodna aviokompanija Emirates potpisala je ugovor vrijedan 16 milijardi američkih dolara za dodatnih 36 zrakoplova Airbus A380.


Isporuka nove narudžbe Airbusa A380 Emiratesu krenut će od 2020. godine. Zajedno s flotom od 101 zrakoplova A380, njih 41 koji su trenutno u procesu isporuke i s najnovijom narudžbom, predanost aviokompanije programu A380 vrijedit će ukupno 60 milijardi američkih dolara, odnosno imat će flotu od 178 zrakoplova A380.

Njegovo visočanstvo Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman & Chief Executive, Emirates Airline i Group danas je u Emiratesovom sjedištu u Dubaiju potpisao sporazum s Johnom Leahyjem, Chief Operating Officer Customers, Airbus Commercial Aircraft.

Ovaj je zrakoplov od 2008. godine u velikoj mjeri pridonio rastu i uspjehu Emiratesa i drago nam je što će to i dalje činiti. Zahvaljujući novoj narudžbi Airbus će nastaviti proizvodnju zrakoplova A380 još najmanje 10 godina. Uvjeren sam da će nakon Emiratesove doći i druge narudžbe te da će se ovaj legendarni zrakoplov proizvoditi i nakon 2030. godine.“, izjavio je John Leahy, Chief Operating Officer Customers, Airbus Commercial Aircraft.

Njegovo visočanstvo Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, potpredsjednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata i načelnik Dubaia izjavio je: „Emirates uistinu predstavlja duh Dubaija - rast, inovaciju i prilagodljivost. Također ukazuje na sve veću ulogu grada u povezivanju svijeta u pogledu ljudi, kapitala i protoka informacija. Ovaj sporazum odražava povjerenje Emiratesa u oblikovanje budućnosti i njegovu predanost unapređenju i daljnjem razvitku Dubaija kao svjetskog odredišta i zrakoplovnog čvorišta. "

Partnerstvo Emiratesa i Airbusa traje desetljećima. Emirates je najveći operater zrakoplova Airbus A380 na svijetu s njih 101 koji su danas u upotrebi.

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox