Stručnjaci Poslovnog savjetnika odgovaraju: Kampovi i kampiranje prema Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti

01/08/2017

Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti svojim je odredbama uredio način i uvjete pod kojima pravne i fizičke osobe mogu obavljati ugostiteljsku djelatnost. Zakon je svojim odredbama uredio i djelovanje različitih vrsta ugostiteljskih objekata, a među njima su i kampovi, te prava, obveze i prekršaje vezano uz kampiranje.


Prema članku 29. Zakona kampiranjem se smatra boravak pod šatorom, u kamp-kućici, kamp-prikolici, pokretnoj kućici (mobile home), autodomu (kamper) i drugoj odgovarajućoj opremi za smještaj na otvorenom prostoru u vrstama ugostiteljskih objekata iz skupine «Kampovi» i u kampovima u domaćinstvu i na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Iznimno, za vrijeme održavanja sportskih, izviđačkih, kulturno-umjetničkih i sličnih manifestacija te organiziranih putovanja kanuima i sličnim plovilima po moru, rijekama i jezerima, biciklima i slično, dozvoljeno je organizirano kampiranje izvan kampova na za to predviđenim prostorima, a koje svojim odredbama određuju jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i druge pravne osobe koje upravljaju određenim područjem ovisno o svrsi kampiranja.

Sukladno članku 30. Zakona, ugostiteljske usluge u domaćinstvu može pružati fizička osoba – građanin (iznajmljivač), a takvim se uslugama, između ostaloga, smatraju i ugostiteljske usluge smještaja u kampu i/ili kamp-odmorištu, organizirani na zemljištu kojeg je iznajmljivač vlasnik, s ukupno najviše deset smještajnih jedinica, odnosno za 30 gostiju istodobno, u koje se ne ubrajaju djeca do 12 godina...

 

Cjelokupni odgovor potražite u broju 145-146 srpanj-kolovoz/ 2017.  Poslovnog savjetnika. Više na linku....  

http://www.poslovni-savjetnik.com/narudzbenica-mjesecnika-poslovni-savjetnik 

Ukoliko imate pitanje iz područja poreza, prava i/ili radnih odnosa za naše stručnjake, pitanje pošaljite na info@poslovni-savjetnik.com 

Uz pitanje pošaljite nam i broj R1 računa kojeg ste po uplaćenoj pretplati primili od nas. Na najzanimljivija pitanja pretplatnika Poslovnog savjetnika, dat ćemo pisane odgovore u jednom od idućih brojeva Poslovnog savjetnika.

Ukoliko ste pretplatnik Poslovnog savjetnika, pitanje možete postaviti putem telefona u za to predviđeno vrijeme, naši savjetnici rado će vam odmah odgovoriti i riješiti vaše nedoumice iz područja poreza, prava i radnih odnosa. NAPOMENA: savjetnici NE odgovaraju na pitanja iz područja računovodstva, npr. knjiženja u glavnoj knjzi, te na pitanja vezano uz popunjavanje raznih poreznih obrazaca. Na takva pitanja dajemo savjete u okviru pretplate na časopis "Računovodstvo i porezi u praksi".

Call centar možete koristiti dva dana u tjednu, ponedjeljkom i petkom, na posebnom broju telefona uz jedinstveni tajni pretplatnički PIN koji se nalazi na vašem R1 računu za uplaćenu godišnju pretplatu na Poslovni savjetnik.

Više informacija o pretplati na časopis Poslovni savjetnik i načinu korištenja savjetničkih usluga možete dobiti na broju telefona 01 49 21 742 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox