15. Međunarodni franšizni forum-franšiza kao model internacionalizacije poslovanja

Mnogi poduzetnici vjeruju da je franšizno poslovanje namijenjeno za velike brendove kao što su Mc Donalds ili Burger king, no ne znaju da je ono glavni alat za širenje poslovanja mikro i malih poduzetnika jer svi su krenuli od nečega maloga. Preduvjet za razvoj domaćih franšiza je prepoznavanje know how i intelektualnog kapitala (ne samo vlasništva) od strane poduzetnika i znanje da taj isti know how  i intelektualni kapital može postati novi proizvod vaše tvrtke.

Hrvatska je još uvijek zemlja s naj manje domaćih franšiza na svijetu u odnosu na ukupan broj franšiza, a te iste franšize omogućavaju širenje poslovanja i internacionalizaciju bez većih ulaganja. Zašto? Jer osnovna tri resursa za širenje: novac, vrijeme i motivirani menadžment daje kupac franšize za širenje vašeg poslovanja na vama nepoznatom teritoriju.

Franšizno poslovanje s druge strane  je i isto tako sinonim za održivost poslovanja jer je održivost  samostalnog poduzetnika u prvih 5 godina poslovanja manja od 25% dok je kod kretanja u biznis kupnjom franšize održivost poslovanja veća od 90%. Opet zašto? Radi prijenosa know how, znanja i iskustva i radi mentoriranja  koje davatelj franšize osigurava svojim primateljima. Tako dva poduzetnika (ili njih 20,50,100) rade na razvoju vašeg poslovanja.

Sve ovo su razlozi zašto bi bilo dobro da poslušate 15. Međunarodni franšizni forum FIP koji će se održati 25.2.21. od 10 sati. Sudjelovanje je besplatno, program je u nastavku, a prijaviti se možete preko linka  https://forms.gle/zgqfVHGbvHRjGQZE7

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox