Amazonov Kindle lansirao književnu zvijezdu... a prije toga ga svi odbijali

Roman Potraga za Noinom arkom (The Ark), tehno-triler koji je proslavio američkog pisca Boyda Morrisona, dokaz je kako moderna tehnolgija često može "spasiti stvar". Naime, knjiga koja je sada doživjela hrvatsku premijeru, donedavno je bila odbijana sa strane mnogih nakladnika.

 

Morrison je, nakon što mu niti jedan od vodećih američkih izdavača nije bio spreman ponuditi ugovor, svoja prva tri romana sam objavio na Amazonovom čitaču e-knjiga Kindle i dokazao kako se radilo o krivoj procjeni izdavača. U prva tri mjeseca prodano je sedam tisuća primjeraka, dok je Potraga za Noinom arkom zasjela na prvo mjesto Amazonove ukupne ljestvice tehno-trilera prodanih preko Kindlea, na krilima usmene predaje samih čitatelja putem društvenih mreža i internetskih foruma. Uglednoj izdavačkoj kući Simon & Schuster preostalo je samo da prizna pogrešku i potpiše ugovor s Morrisonom, čiji je roman potom preveden na dvadesetak jezika, a sada dostupan i u izdanju Znanja. 

Potraga za Noinom arkom napet je triler koji, nalik megahitu DaVincijev kod, zagonetku po zagonetku otkriva tajnu koju skriva mitska priča o brodu koji je spasio ljudsku vrstu i život na Zemlji. Ujedno je i prvi roman iz serijala o Tyleru Lockeu, bivšem vojnom inženjeru, kojem je Morrison, nezadovoljan klišejom kako je znanstvenicima i stručnjacima primjereno tek pomagati akcijskom junaku, namijenio ulogu svojevrsnog Indiana Jonesa tehnološkog svijeta. (PS/MJ)

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox