Amerika upoznaje hrvatske turističke mogućnosti. Hoće li izvući iduću sezonu?

Hrvatska će iduće godine pojačati svoju turističku promociju u Americi kao i suradnju s touroperatorima i agencijama koje u svojoj ponudi imaju turističke aranžmane za Hrvatsku, istaknuto je na promociji hrvatskog turizma održanoj u srijedu navečer u Harvard Clubu u New Yorku.

 

Promociji turističke ponude Hrvatske u 2011. godini bili su nazočni predstavnici vodećih američkih turističkih agencija i turistički novinari, te čelnici Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i hrvatski diplomati u SAD-u.

Amerika je prepoznala hrvatske turističke mogućnosti, ali mi želimo da nas posjećujete u što većem broju i postanete naši najbrojniji izvaneuropski gosti - rekao je direktor HTZ-a Niko Bulić, dodajući da će Hrvatska uskoro postati 28. članica Europske unije.

Pojačanu promociju na američkom tržištu za iduću godinu najavila je voditeljica hrvatskog turističkog ureda u New Yorku Andrea Cvitković, dok je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Amelia Tomašević pozvala Amerikance u Zagreb naglasivši da je to "siguran grad i zanimljiv za svakog gosta jer ima bogatu muzejsku, kulturnu i gastronomsku ponudu".

Turističkoj promociji Hrvatske nazočila je i hrvatska veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar Kitarović, te generalni konzul RH u New Yorku Marjan Gubić.

Iz SAD-a u Hrvatsku je u deset mjeseci ove godine stiglo gotovo 125,5 tisuća turista ili 10,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a porast od 8,6 posto ti su turisti ostvarili i sa 326,5 tisuća noćenja.  (Hina/PS)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox