Antičević-Marinović: Vladin prijedlog zamka

Saborska zastupnica SDP-a Ingrid Antičević-Marinović ocijenila je kako je Vlada, prijedlogom da u Kazneni zakon kao kazneno djelo uđe i neisplata plaća, za što se može dobiti zatvorska kazna do tri godine, ponovno prevarila radnike, jer nije odredila minumum sankcije, pa se na taj način mogu izreći najblaže kazne, pa i uvjetna.

 

To je velika zamka, jer figurira da je Vlada uvela kazneno djelo neisplate plaća u Kazneni zakon, ali je u biti prevarila radnike, a pred sudsku praksu stavila rašomon koji će izazvati mnoge prijepore - rekla je Antičević Marinović novinarima u Hrvatskom saboru.

Podsjetila je kako je, prema SDP-ovom prijedlogu, bila predviđena odredba za one koji ne isplate plaću radniku bez svoje krivnje, te na taj način zaštitili i vjerovnike koji posluju dobro, ali njima neki drugi dužnik nije platio.

Upitala je što Vlada misli koliko dugo radnik može živjeti bez isplate plaće te kako bi bilo da se premijerki ili ministrima ne isplati plaća, iako bi, dodala je, bez jedne, jer su inače velike, mogli nekako preživjeti. (Hina)

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox