ArhiBau 2024. - Četvrto izdanje najvećeg regionalnog sajma za arhitekturu i graditeljstvo održat će se u listopadu na Zagrebačkom velesajmu

Najavljeno je četvrto izdanje najvećeg regionalnog sajma za arhitekturu i graditeljstvo ArhiBau 2024., koji će se održati na Zagrebačkom velesajmu od 17. - 20. 10. 2024. godine

Zagreb će i ove godine biti domaćin jednog od najvećih i najprestižnijih sajmova arhitekture i graditeljstva u regiji. ArhiBau je sajam posvećen kulturi građenja i održivom razvoju, a namijenjen je stručnoj i široj javnosti. Na sajmu će vodeći proizvođači i dobavljači opreme materijala i rješenja u arhitekturi i graditeljstvu predstaviti najnovije materijale i tehnologije za suvremenu i održivu gradnju, adaptaciju i obnovu, novogradnju, uređenje interijera i eksterijera, održavanje i upravljanje zgradama i prostorom.

Prošlogodišnji sajam okupio je više od 16.000 posjetitelja i stotine izlagačkih štandova te polučio veliki uspjeh za sve uključene dionike i posjetitelje, a organizatori ove godine najavljuju još bogatiji program, veći broj izlagača, raznovrsnih radionica, predavanja i renomiranih predavača iz Hrvatske, regije i svijeta. Poseban program organizira se za mlade ljude, srednjoškolce i studente kojima su sajam i konferencija prilika za pronalazak vrhunskih poslodavaca u budućnosti!

ArhiBau 2024.

Sajam će ove godine trajati 4 dana, a održat će se istovremeno sa sajmom namještaja Ambijenta, što će posjetiteljima omogućiti i uvid u novosti na tržištu uređenja interijera, a sve u cijeni jedne ulaznice. Tijekom 4 dana, ArhiBau nudi odličnu platformu za poslovne sastanke i networking u struci, konferenciju s bogatim stručnim i znanstvenim programom na kojoj će se diskutirati o aktualnim temama u arhitekturi i graditeljstvu, posebne sajamske popuste, nagradne igre i niz drugih pogodnosti za posjetitelje i izlagače.

Stručna i znanstvena konferencija svake godine privlači veliki broj domaćih i stranih arhitekata predavača i sudionika konferencije, a upravo susret arhitektonske i građevinske struke čini ovaj sajam mjestom gdje se mora biti ako želite ostati korak ispred najrecentnijih inovacija, trendova, tehnologija i materijala. Tema konferencije i sajma ove je godine posvećena stanovanju budućnosti, a organizatori najavljuju još novosti.

Snježana Turalija, izvršna direktorica ArhiBau sajma, naglašava dinamičnost građevinskog sektora u Hrvatskoj, što se posebno reflektira kroz pojačan interes za izlaganje na ArhiBau 2024.

Ove godine očekujemo znatno veći broj izlagača, što će dodatno obogatiti poslovno umrežavanje kao i veći broj posjetitelja koje ćemo privući kroz raznovrsne atraktivne sadržaje. Građevinski sektor u Hrvatskoj i dalje je stabilan, a u takvim vremenima treba ulagati u promociju i predstaviti se na tržištu s novitetima, kažu nam mnogi od višegodišnjih izlagača. Na sajmovima poput ArhiBau tvrtke mogu generirati 33% novih angažmana svake godine što je ključni korak naprijed za razvoj poslovanja, a podaci* ukazuju kako postoji čak 72% veća vjerojatnost da će posjetitelji sajmova kupiti proizvod ili uslugu od izlagača koje su upoznali na sajmu, nego od njihovih konkurenata koje nisu upoznali.” (*Izvor: statista.com)

Filip Galeković, direktor tvrtke PPS Galeković d.o.o. koja već četvrtu godinu izlaže na ovom prestižnom događaju ističe:

Sudjelovanje na ArhiBau omogućuje nam biti u središtu događanja, povećavajući našu vidljivost i pružajući sjajnu podlogu za praćenje trenutnih i budućih trendova u industriji.“

Predsjednik programskog i organizacijskog odbora ArhiBau 2024, arhitekt Tihomil Matković napominje kako će ovu godinu na sajmu biti dodijeljene nagrade/priznanja u više kategorija za projekte održive visokokvalitetne arhitekture i gradnje koji su ostvarili mjerljive pomake u području kulture gradnje i održivog razvoja “Ova smo priznanja odlučili uvesti kako bismo prepoznali projekte koji su primjeri izvrsnosti te potaknuli inovacije i nastavili pomicati granice odgovornog projektiranja, građenja, upravljanja nekretninama i prostorom.” - dodaje Matković

(ps/sm)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox