Auto Hrvatska potpisala importerski ugovor s Ford Trucks

U poslovnom centru Heinzelova, sjedištu poslovne grupe Auto Hrvatska, potpisan je importerski ugovor o suradnji s markom Ford Trucks.

Cjelokupan plasman i razvoj Ford Trucks kamiona preuzela je nova članica Kam i Bus Importer d.o.o., sa sjedištem u Radničkoj cesti 182 u Zagrebu, koja će organizirati prodajno-servisnu mrežu u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, a u kasnijoj fazi i u Sloveniji. Direktorom društva imenovan je Lari Host, dosad u Auto Hrvatskoj na poziciji voditelja poslova za strateške kupce s 15-godišnjim iskustvom u prodaji gospodarskih vozila.

Na svečanom potpisivanju ugovora sudjelovali su Emrah Duman, direktor Ford Trucks za međunarodna tržišta i Barış Akyalçın, regionalni menadžer za prodaju Ford Trucks na tržištima u centralnoj i istočnoj Europi.

Glavni izvršni direktor poslovne grupe Auto Hrvatska, Bogdan Tihava, u uvodnim riječima istaknuo je da je Auto Hrvatska preuzela brigu o Ford Trucks zbog komplementarnog programa gospodarskih vozila, te ima dugogodišnje iskustvo, kao i potrebnu mrežu servisa prilagođenu za gospodarski program na ciljanim tržištima u regiji. Očekivani srednjoročni plan prodaje je oko 10 posto tržišta novih kamiona, a Ford Trucks modeli mogli bi biti posebno zanimljivi u komunalnom i građevinskom segmentu jer nude velik izbor tvorničkih nadogradnji. Gama obuhvaća modele od 18 tona i više. U ponudi su tegljači, vozila za distribuciju i građevinska vozila, s pogonom u dvije izvedbe Euro 6 motora, 9-litarski snage 330 KS i 12,7-litarski snage 420 KS.

Emrah Duman, direktor Ford Trucks za međunarodna tržišta, u prezentaciji je istaknuo kako je Auto Hrvatska u mogućnosti ponuditi kompletnu uslugu za kupce teretnih vozila (prodaja i postprodaja) te sa svojom razgranatom mrežom u regiji ostvariti dobar rezultat. Prodajno-servisni centri bit će u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu, zajedno s centrima u Doboju, Banja Luci i Sarajevu (Bosna i Hercegovina) te Skopju (Makedonija).

(PS/Z.R.)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox