Bandić: Končar i Gredelj mogli bi imati korist od posjeta Moskvi

Zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić kazao kako je izaslanstvo Zagreba u Moskvi "obavilo dobar posao" jer su, osim dogovora oko potpisivanja novog sporazuma o suradnji dvaju gradova, otvorili i mogućnosti ZET-u i Zagrebparkingu za konkretne projekte u moskovskom javnom gradskom prijevozu i prometnoj infrastrukturi.

 

Bandić je to izvijestio nakon povratka iz Moskve gdje se susreo s moskovskim gradonačelnikom Sobjaninom i šefom moskovskog okruga Poltavčenkom.

Moskovljani su iskazali interes i potrebu za naša rješenja prometa u mirovanju i zagrebački tramvaj -  kazao je Bandić i naglasio kako će, bude li posao ugovoren, od toga imati koristi i tvrtke "Končar" i "Gredelj", što je dodaje, velik korak i za gospodarstvo cijele Hrvatske.

U Moskvi je predstavljen zagrebački model naplate parkiranja za 26.000 parkirališnih mjesta, po zonama i SMS-om.

Bandić pak naglašava da je zagrebačko izaslanstvo prvo inozemno izaslanstvo koje je primio novi moskovski gradonačelnik Sergej Semionovič Sobjanin s kojim je dogovoreno potpisivanje novog sporazuma o kulturnoj i drugoj suradnji Zagreba i Moskve na temeljima onoga iz 2001., ali obnovljeno i osvježeno s konkretnim projektima. (Hina/PS)

 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox